Rosalie de Graaf - RoosArt

Rosalie stopte met studeren en werd kunstenares

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Schilderen op een doek of enorme muur. Rosalie de Graaf (19) uit Doesburg is er hartstikke druk mee. Op dit moment reist en werkt de kunstenares in Azië.

'Het is echt de jackpot om reizen te kunnen combineren met het maken van street art. Ik heb al verschillende plekken van Thailand gezien en ben nu in Bangkok. Maleisië staat daarna op de planning. Via social media kom ik in contact met kunstenaars en zo kom ik aan opdrachten. Mijn doel? Ik wil in zo veel mogelijk landen mijn kunst achterlaten. Dat vind ik gewoon een leuk idee', vertelt ze.

Rosalie ontdekte het schilderen op haar veertiende. 'Ik zag een video over een kunstenaar die een portret maakte met olieverf. Dat zag er zo realistisch uit. Dat wil ik ook, dacht ik. Toen ben ik gewoon begonnen', vertelt de kunstenares. Ze bekeek veel YouTube-video’s om het zelf onder de knie te krijgen, maar leerde ook door veel uit te proberen. Haar hobby werd haar bijbaan, al kwam daar vorig jaar verandering in.

'Ik studeerde geneeskunde in Nijmegen want ik wilde graag arts worden. Het ging best goed en ik haalde goede cijfers. Maar ik hield heel weinig tijd over om te schilderen, terwijl dat voor mij juist de manier was om te relaxen. Ik werd er gek van en besloot om te stoppen met mijn opleiding.'

Onzeker leven

Een beslissing die veel mensen om haar heen niet goed begrepen. ‘Mijn ouders vonden dat best moeilijk. Ze steunden me wel, maar maakten zich ook zorgen. Dat snap ik, want het leven van een kunstenaar is natuurlijk best onzeker. Inmiddels zien ze dat het goed gaat en dat ik heel gelukkig ben.' Een half jaar geleden begon Rosalie haar eigen bedrijf: RoosArt. ‘Sindsdien gaat het heel erg hard. Ik ben fulltime bezig met opdrachten. Het is nu echt mijn werk en ik verdien er goed mee. Ik maak bijvoorbeeld portretten van mensen voor in huis en muurschilderingen voor gemeenten op plekken waar veel graffiti wordt gespoten.'

Anderen lazen ook: 's Werelds eerste street art-museum 'opent haar deuren'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren