flauwvallen examen

Wat als je flauwvalt tijdens een examen?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Scholieren.com logo 7Days
Redactie
Scholieren.com

Stel nou dat je flauwvalt tijdens een examen. Mag je het examen dan bijvoorbeeld opnieuw maken? En zo ja: wanneer dan? Handig om alvast na te gaan wat er gebeurt in zo'n geval.

Een vlug mailtje aan het CvTE zegt ons dat het onderwijsinstituut zelf, vaak in de persoon van de directeur, in grote mate verantwoordelijk is voor de afname op zijn school en dus ook in zo'n bijzonder geval.

In quarantaine

'Als een kandidaat ziek wordt of flauwvalt ligt het eraan of hij (als hij in quarantaine is gebleven) daarna nog verder kan of niet. Als dat niet het geval is kan door de school met de onderwijsinspectie worden afgestemd of de leerling het cijfer afwacht (kan aan de orde zijn als hij bijna klaar was bijvoorbeeld) of dat hij een nieuwe kans krijgt in het tweede tijdvak waarbij hij het recht op een herkansing natuurlijk behoudt', zo legt een woordvoerder van het College uit.

Overigens zegt het CvTE er wel met klem bij dat je nul komma nul rechten kunt ontlenen aan hun uitspraken. Dus niet doen alsof je flauwvalt en dan zeggen: 'Ja maar het CvTE zei dat...' Want dat werkt niet.

Reactie LAKS

Overigens reageerde ook het LAKS, in de persoon van klachtenlijncoördinator Lizelot van den Berg, op onze 'wat als': 'Flauwvallen is niet direct een geldige reden voor het ongeldig verklaren van een examen. De leerling moet dan in gesprek met de rector en de rector moet dan overtuigd zijn van de ernst van de zaak en in gesprek met de onderwijsinspectie om een nieuwe afname te regelen.'

Anderen lazen ook: Dit is waarom je bij LAKS over examens moet klagen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten