thanksgiving 2018

Wat is dat eigenlijk, Thanksgiving?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Malou
van Zwieten

Het is weer zover: vandaag wordt er in Amerika uitbundig 'Thanksgiving' gevierd. Maar wat is het eigenlijk voor feestdag?

Vroeger was het gebruikelijk om na de oogst een bedankje naar boven te sturen en elkaar te vertellen wat een toffe peer God eigenlijk is. Tegenwoordig wordt Thanksgiving vaak ook gebruikt als een excuus (of verplichting) om de familie weer eens te zien.

Miljoenen kalkoenen

Traditioneel wordt er met Thanksgiving een American Football-wedstrijd bezocht en staan Amerikanen lekker lang in de keuken. Op het menu staan onder andere mashed potatoes (aardappelpuree), sweet potatoes (zoete aardappel) en green beans (sperziebonen). Als toetje is er pumpkin pie (pompoentaart). Maar de uitsmijter van het diner is natuurlijk de Thanksgiving turkey. Op de vierde donderdag van november belanden tientallen miljoenen van deze vogels op de eettafel.

Rustig ademhalen

Maar het is niet allemaal moord en doodslag in kalkoenenland. Ieder jaar kiest de Amerikaanse president met Thanksgiving één kalkoen uit die gratie krijgt. Die kan in ieder geval tot volgend jaar november rustig ademhalen. Geluksvogel. Bekijk hieronder in de video hoe president Trump vorig jaar de gratie verleende: 

Donald Trump attempts political satire in Thanksgiving turkey pardon

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Blog: Mijn Thanksgiving: een dankjewel aan het leven.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snachat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren