Wat is dat eigenlijk, Thanksgiving?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Malou
van Zwieten

Scharrelde hij woensdag nog vrolijk klokkend rond, een dag later ligt-ie volgepropt met cranberry's en noten op een zilveren schaal. De vierde donderdag van november is een zwarte dag voor de Amerikaanse kalkoenenpopulatie.

Het is weer zover: vandaag wordt er in Amerika uitbundig 'Thanksgiving' gevierd. Maar wat is dat eigenlijk?

Vroeger was het gebruikelijk om na de oogst een bedankje naar boven te sturen en elkaar te vertellen wat een toffe peer God eigenlijk is. Tegenwoordig wordt Thanksgiving vaak ook gebruikt als een excuus (of verplichting) om de familie weer eens te zien.

46 miljoen kalkoenen
Traditioneel wordt er een American Football-wedstrijd bezocht en staan Amerikanen lekker lang in de keuken. Op het menu staan onder andere mashed potatoes (aardappelpuree), sweet potatoes (zoete aardappel) en green beans (sperziebonen). Als toetje is er pumpkin pie (pompoentaart). Maar de uitsmijter van het diner is natuurlijk de Thanksgiving turkey. In 2012 belandden er op de vierde donderdag van november zo’n 46 miljoen van deze vogels op de eettafel.

Maar het is niet allemaal moord en doodslag in kalkoenenland. Ieder jaar kiest de Amerikaanse president met Thanksgiving één kalkoen uit die gratie krijgt. Die kan in ieder geval tot volgend jaar november rustig ademhalen. Geluksvogel.

 

The President Pardons the ‎National Thanksgiving Turkey 2015

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Blog: Mijn Thanksginving: een dankjewel aan het leven.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snachat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren