reclame youtube

YouTube verwijdert video's met reclame opstelfraude

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

YouTube heeft 1.400 video's verwijderd die reclame bevatten voor EduBirdie, een bedrijf dat verslagen en opstellen verkoopt aan scholieren en studenten.

De BBC ontdekte dat op ruim 250 YouTube-kanalen video's staan met reclame voor deze dienst. Het platform gaf een waarschuwing en gaf de makers tot 4 mei de tijd om de advertenties weg te halen, maar dat gebeurde niet in alle gevallen.

Niet promoten

De reclames waren gemonteerd in video's van een aantal bekende Britse vloggers. Daardoor had YouTube in dit geval geen zicht op wat er te zien was in de video's. Normaal worden externe advertenties vóór een video afgespeeld, zodat YouTube ze kan zien. Het is niet verboden om reclames zelf in video's te monteren, maar de diensten van EduBirdie promoten wil het platform niet.

Verspilde moeite

EduBirdie biedt diensten aan waarin anderen, tegen betaling, een opstel schrijven voor scholieren en studenten. Zoiets is niet illegaal, maar dat je in de problemen komt als het uitkomt weet iedereen.

De Britse minister van Onderwijs en Wetenschap zei tegen de BBC. 'Als je enorm je best hebt gedaan om op een universiteit te komen, is het verspilde moeite als blijkt dat je boel bedriegt. Het is echt verkeerd.'

Anderen lazen ook: Treinsurfer: 'We hebben een community'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren