Zonde: deze topsporters werden dopingzondaars

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

De beste zijn, daar draait het om bij sport. Maar wat als hard trainen niet genoeg blijkt? Dan kan doping uitkomst bieden: middelen om lichamelijk sterker te worden. Deze vijf topsporters gingen de mist in.

Michel Pollentier

Dat topsporters bij controle met de deur open moeten plassen hebben ze deels te danken aan Michel Pollentier, een Belgische wielrenner die in 1978 aan de Tour de France. Hij had onder zijn oksel een condoom met schone urine verstopt en wilde dat inleveren. Helaas voor hem werd hij betrapt.

Devis Licciardi

De vriendin van de Italiaanse hardloper Devis Licciardi had een goed idee: een neppiemel! Daar had Licciardi schone urine ingestopt. De controleurs hadden hem alleen al snel door.

Lance Armstrong

Met tranen in zijn ogen biechtte Lance Armstrong aan de Amerikaanse talkshowhost Oprah Winfrey op dat-ie doping had gebruikt. De zeven keer dat hij achter elkaar de Tour de France won waren tóch niet zo knap als gedacht.

Thomas Dekker

‘Doping was a way of life, blikte wielrenner Thomas Dekker terug in het boek Mijn gevecht. Hij vertelt daarin vrijuit over zijn eigen dopinggebruik én dat van zijn collega’s onder wie Michael Boogerd.

Femke Van den Driessche

Met nog maar negentien jaar was de Belgische Femke Van den Driessche een veelbelovend wielertalent. Totdat bij haar ‘mechanische doping’ werd ontdekt: ze had een motortje in haar fiets!

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Hebben we dit jaar een 'schone' Olympische Spelen?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren