Pixabay - Office - Computer

Geld verdienen zonder (zomer)baantje? Dat kan zo!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Zomervakantie is leuk, maar ook duur. Meer vrije tijd betekent ook meer tijd voor leuke dingen. Je kunt wekenlang vroeg opstaan om tomaten te plukken of rondrennen met dienbladen op een vol terras. Maar het kan ook anders! Zeven creatieve ideeën om geld te verdienen.

1. Rondleidingen

Woon je in een stad of bij een toeristische trekpleister in de buurt? Dan weet je vast dingen en plekjes die leuk zijn voor toeristen. Veel vakantiegangers vinden het heel interessant om met een local op pad te gaan. En dat is precies waar jouw verdienmodel begint. Start een social media-kanaal of website waar je unieke rondleidingen aanbiedt. Probeer iets te verzinnen wat jou als gids extra speciaal maakt. Een kopje thee (met stroopwafel natuurlijk!) bij een ‘typisch Nederlands gezin’ thuis bijvoorbeeld.

2. Oude telefoon(s)

Een oude iPhone die niet meer oplaadt? Die Huawei die je in de wc had laten vallen? Dikke kans dat er ergens bij jou thuis nog wel oude telefoons rondslingeren waar niets meer mee gebeurt. Met die oude mobieltjes kun je heel makkelijk geld verdienen. Ook als ze het niet meer doen. Even googelen op ‘mobiel verkopen’ en je struikelt over de bedrijven die telefoons opkopen om de onderdelen te recyclen. Opsturen kan meestal gratis. En voor een kapotte telefoon heb je vaak zomaar een tientje te pakken.

3. Verhuur je fiets

Nu je toch niet naar school hoeft te fietsen, kun je net zo goed een beetje geld verdienen met je fiets. Via Spinlister.com verhuur je heel eenvoudig je fiets. Afhankelijk van hoeveel toeristen er in jouw buurt zijn, kun je hier wel dertig euro per dag mee verdienen. Daar hoef je niet eens zelf voor te trappen!

4. Mystery Shopper

Een mystery shopper is iemand die betaald krijgt om in het geheim winkels en restaurants te bezoeken en daar na afloop verslag van doet via een online enquête. Je moet dan bijvoorbeeld kijken waar een bepaald product staat en wat het kost. Gemiddeld krijg je zo’n tien euro voor een kort bezoek aan een winkel. Via sites als mystery-review.nl of tns-nipo.com meldje je aan om mystery shopper te worden. Het kan even duren voor je een opdracht krijgt. Vaak moet je eerst een proefopdracht doen voor je kunt cashen.

5. Websites testen

Heb jij je mening snel klaar? Dan kun je daar nu gewoon voor betaald krijgen. Zo kun je aardig bijverdienen met het testen van websites en apps. Voorbeelden van websites waar je je kunt aanmelden zijn Usertesting en Testbirds. Vóór je begint met beoordelen moet je vaak een aantal vragen beantwoorden en een kort testje doen. Daarnaast moet je in de meeste gevallen goed Engels spreken. De websites moet je vaak live beoordelen, dus steeds hardop zeggen wat je tegenkomt, en wat je er goed of slecht aan vindt. Doe je dat naar tevredenheid, dan verdien je er zo’n zestig euro mee.

6. Help Google

Zoekmachine Google wil zoveel mogelijk data verzamelen over gebruikers en heeft best wat geld voor over. Als jij daar geen principiële bezwaren tegen hebt, profiteer je daarvan met de app Google Opinion Rewards. Installeer de app (alleen voor Android), vul wat basisinformatie in, en vervolgens krijg je regelmatig een vragenlijstje. Vaak gaat het om korte enquêtes over je gedrag. Zo weet Google in welke winkel je bent geweest of wat je op YouTube hebt gekeken. Voor elke ingevulde enquête krijg je een klein bedrag. Dat geld komt niet op je rekening, maar kun je uitgeven aan apps, muziek of films in de Play Store.

7. Poezenoppas

Bied je aan als zomeroppasser voor katten. Adverteer op Marktplaats of gooi overal waar je een poes in de vensterbank ziet zitten een briefje in de bus waarin je jezelf voor een paar euro per dag als verzorger aanbiedt. Katten blijven het liefst gewoon in hun eigen huis, dus veel baasjes willen best betalen voor iemand die tijdens hun vakantie elke dag een half uurtje langskomt om te voeren en te knuffelen.

Anderen lazen ook: 7 op de 10 jongeren heeft stress door vakantiewerk.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren