beeld twitter

Konijn of raaf: wat zie jij?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Na de discussies over de blauwe of gouden jurk en de stem die Yanny of Laurel zei, is er weer een dilemma waar veel mensen op internet hun hoofd over breken. Is het een konijn of een raaf?

De Noorse onderzoeker Dan Quintana zette op Twitter onlangs beelden online met als enig bijschrift: ‘Konijnen worden graag over hun snuit geaaid’. Maar veel mensen die de beelden zagen, merkten iets vreemd op. Ze zagen helemaal geen konijn, maar een raaf.

Imgur 1566396166

De video werd duizenden keer bekeken en gedeeld. Hoewel de meesten het erover eens zijn dat het geen konijn is maar een witnekraaf, is het nog niet duidelijk om welk dier het gaat of welke bedoeling achter de video schuilt. Onderzoeker Quintana maakte echter wel gebruik van de toegenomen activiteit op zijn Twitteraccount om reclame te maken voor zijn podcast. Die gaat onder meer over wetenschappelijke communicatie in biobehavioral science, het vakgebied waarin hij onderzoek verricht.

Anderen lazen ook: Optische illusies met make-up of Verwarrende brug van 'magische' brug gaat viral.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren