EPA

Video: bijzondere training Koen Verweij voor spelen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Hoe traint een schaatser voor de Olympische Spelen? Door veel rondjes te schaatsen, verwacht je misschien. Dat vindt Koen Verweij duidelijk niet genoeg, hij pakt het (ook) anders aan.

In een video op zijn social media laat de 27-jarige schaatser zien dat hij ook naast het ijs flink aan zijn spierballen werkt. Als een echte gewichtheffer tilt hij collega Esmee Visser de lucht in. Veel volgers reageren enthousiast en sommigen zijn benieuwd of ze de rollen ook al eens hebben omgedraaid.

Koen Verweij 1515661553

Beide schaatsers maken zich op voor de Olympische Winterspelen, die volgende maand plaatsvinden in Pyeongchang (Zuid-Korea). Verweij zal bij vier onderdelen aan de start verschijnen (1000 meter, 1500 meter, mass start en ploegenachtervolging) en de 21-jarige Visser gaat de strijd aan op de 5000 meter.

Net op tijd

Het is niet de eerste keer dat Koen Verweij meedoet aan de Olympische Winterspelen. Vier jaar geleden was de schaatser ook al van de partij. Toen kwam hij met een gouden (ploegenachtervolging) Ă©n een zilveren medaille (1500 meter) terug. Na het toernooi ging het minder goed met de atleet, maar sinds dit seizoen hoort-ie weer bij de Nederlandse schaatstop. Net op tijd dus voor de volgende Winterspelen.

ANP
Sven Kramer, Koen Verweij en Jan Blokhuijsen na de ploegenachtervolging bij de Winterspelen in 2014.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Nigerianen en Tongaan hopen op Winterspelen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren