‘Moeilijke’ diamant tóch verkocht

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
van der Weij

Hij stond bekend als een moeilijke en lastig verkoopbare diamant: de Unique Pink. Toch is-ie verkocht. Dinsdagavond ging de bijzondere edelsteen naar een nieuwe eigenaar. Voor een megabedrag.

De Unique Pink is een beetje een mysterie. Wie hem gevonden heeft, is niet bekend. Waar hij gevonden is ook niet. Kenners denken dat-ie uit Australië komt. Daar is een mijn die bekendstaat om zijn rijkdom aan roze diamant.

Druppelsteen
Zeker is wel dat de steen vorig jaar geslepen is. In een opvallende en unieke vorm: een druppel. Diamantslijpers bewerken het keiharde kostbare natuurmateriaal altijd zó dat er de grootst mogelijke edelsteen uitkomt. En bij de Unique Pink was dat blijkbaar een druppel.

The 'Unique Pink' diamond | Priceless Pieces

Adem in...
Die druppelvorm maakt ‘m wel een lastige diamant. Druppels zijn moeilijk te verwerken in juwelen. Dus toen de roze joekel dinsdagavond te koop werd aangeboden op een veiling in het Zwitserse Genève, hielden edelsteenexperts hun adem in. In theorie zou hij tussen de 24 en 34 miljoen euro waard zijn. Maar zou iemand er ook zo’n enorm bedrag voor over hebben?


En adem uit
Ja dus. ‘Eenmaal…, andermaal…, verkocht! Voor 28 miljoen euro’, zei de veilingmeester. Wie de nieuwe eigenaar van de roze fonkelsteen is? Dat is niet bekend. Een record is dit trouwens niet. Het grootste bedrag ooit betaald voor een diamant is 45 miljoen euro. Die stapel geld werd vorig jaar neergeteld door een miljardair uit Hongkong voor de Blue Moon. Hij kocht ‘m voor zijn dochter van zeven.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren