1 april: van pakketknuffelaars tot selfieschoenen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Met 'je veter zit los' kun je anno 2015 niet meer aankomen. Nee, vandaag moet je veel meer uit de kast halen om je medemens of zelfs heel Nederland in de maling te nemen. Wij selecteerden de meest geslaagde 1 aprilgrappen - en nee, we zijn er níet ingetrapt. 

1. Met de onderwatercruise langs de Titanic
Een tiendaagse onderzee-cruise vanuit Amsterdam, met een excursie langs het wrak van de Titanic (als het weer het toelaat). Spijtig dat je niet kunt reserveren.

2. Slim kastje maakt auto zelfrijdend
Een normale auto omtoveren tot een zelfrijdende auto. Dat kan met een slim kastje: de Selfride. Alleen maar even in je auto pluggen en de weg op. Wie weet is het over tien jaar wel helemaal geen grap meer.

3. Gezocht: een pakketknuffelaar
Het klinkt als een droombaan: betaald knuffelen. Maar dan met pakketjes. De online webshop Coolblue liet in een video zien hoe dat te werk gaat. De kans dat je de baan echt krijgt is wel klein. Echt héél klein.

4. Online bruin worden
Een zonnebankapplicatie, ofwel: dankzij je beeldscherm bruin worden. Dat kan dankzij UltravioLED-techniek. Let wel: heel lang achter je scherm zitten is niet goed voor je, eh, huid.

5. Fietsend door de bank
Geen zin om af te stappen als je een winkel binnengaat? De grote bank Santander opent in Londen binnenkort een 'fiets-in-winkel'. Tot die tijd moet je nog gewoon lopend naar binnen.

6. Op de foto met je selfieschoenen
De selfie is een populair onderwerp voor grappen dit jaar. Zo kun je een speciale 'selfie-ring' kunnen kopen. Als dat te veel moeite is, kun je altijd selfieschoenen aantrekken. Schoenenmerk Miz Mooz gelooft erin. Nu wij nog. 

7. Speel Pacman op Google Maps
De onbetwiste koning van de 1 aprilgrap is Google. De zoekgigant pakt elk jaar groots uit: niet alleen met grappen, maar ook met spelletjes. Je kunt nu good-old Pacman spelen op Google Maps. Daar kun je de rest van de dag mee vullen.

8. McDonald's bezorgt aan huis
Dit is dan weer nieuws waarvan je hoopt dat het uiteindelijk géén grap is. Maar helaas. Voorlopig moet je toch nog echt zelf door de McDrive rijden om snel een Big Mac te scoren. 

9. Koffiezetapparaat met stembediening
Bij Q-Music heeft de stembediening niet alleen de iPhones, maar ook het koffiezetapparaat bereikt. Of het naar de medewerkers luisterde? Kijk maar: 

10. Hotel in de toren van Pisa
Toeristen in Italië kunnen binnenkort logeren in de Toren van Pisa. Het luxe hotel krijgt bedden die speciaal voor de kromme toren worden ontworpen. Alleen jammer dat er nooit iemand in zal slapen. 

11. Goedgemutst
Leer je beter met een warm hoofd? De Universiteit Twente heeft ouders van leerlingen van de Amsterdamse basisschool Het Wespennest gevraagd hun kroost vandaag met een muts op naar school te sturen. 'Wij zullen deelnemen aan een onderzoek en alle kinderen opnieuw de laatst afgenomen citotoetsen laten maken voor taal en rekenen', schrijft de school volgens de Volkskrant in een brief aan alle ouders. 'Wij vragen u uw kind met een muts op naar school te sturen zodat het hoofd warm gehouden wordt'. Hoeveel zouden erin zijn getrapt? 

12. De Ikea-foon
Ook IKEA gaat de smartphonemarkt op. De meubelgigant komt met een telefoon (de Föne) met afwisselende frontjes. Kun je 'm, net als je bank, keukenkastjes, dekbed, eettafel en balkon, steeds een nieuw behangetje geven. 

13. Spreek ik met meneer C. Hond?
Je kunt ook slachtoffer worden van 1 aprilgrappen. Dat overkwam zeehondencrèche Pieterburen vandaag. Ze worden platgebeld door mensen die op zoek zijn naar meneer C. Hond, of mevrouw C. Leeuw. De zeehondencrèche ziet er inmiddels de lol niet meer van in: doordat hun telefoon overbelast is, kunnen ze echte noodgevallen niet meer goed ontvangen.

14. Kinderen voor Kinderen verdwijnt
Ja, je leest het goed. Al 25 jaar is Kinderen voor Kinderen een begrip. Maar alle kinderen worden uiteindelijk groot. En dus heet het zangkoor voortaan Volwassenen voor Volwassenen. En over dertig jaar is de grap: Bejaarden voor Bejaarden.

15. Een automatische tekenpen
Altijd al gedroomd om heel goed te kunnen animeren? Dat kan nu dankzij een pen van Stabilo. Met de Animo kun je, op een simpel velletje papier, je eigen tekeningen tot leven brengen. Een extra vulling is niet bijgeleverd.

16. Een waterleiding voor... bier
In de zomer vinden er in heel Nederland veel festivals plaats. Daar drinken de bezoekers maar wat graag een glas bier. Om de toevoer makkelijker te maken is Grolsch begonnen met het aanleggen van een 'bierleiding' onder de grond. Veertig kilometer lang moet de leiding worden. Dan kan iedereen de hele zomer door blijven drinken.

17. Politiek probleem oplossen met judo
De Oekraïense president Petro Porosjenko en de Russische president Vladimir Poetin zijn elkaars grootste vijanden. De twee hebben ruzie omdat Poetin delen van Oekraïne heeft bezet. Het wil maar niet lukken om tot een politieke oplossing te komen. Daarom moeten ze het op een andere manier uitvechten: met een potje judo. Dat meldt The Economist, een gerennomeerd Brits weekblad. De twee zullen elkaar binnenkort op de mat treffen. 'Bring it on!'

18. Print je eigen tompouce
Het kan nu bij de HEMA, dankzij de Tompouce DIY-kit 2.0.

19. Samen scheren
Elke wielrenner weet: je móét je benen scheren. Dat blijkt nog best lastig. De KNWU, de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie, organiseert daarom binnenkort landelijke benenscheerclinics. Dan kun je samen met andere wielrenners, onder professionele begeleiding, de gladste benen ooit krijgen.

20. 'Wat ruik je lekker naar hamburger!'
De Burger King in Japan weet dat veel mensen niets lekkerder vinden dan een Whopper. Zij hebben daarom een parfum uitgebracht, die naar Whopper ruikt. Een hamburgerparfum. Mm, begin je al honger te krijgen?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren