Alfonso

'Alfonso' sterft steeds weer bij een aanslag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

‘Alfonso’ zou zijn omgekomen bij de aanslagen in Istanbul. En bij de schietpartij in Orlando. En bij de vliegtuigcrash van EgyptAir. Steeds na zulke rampen twitterden 'nabestaanden’ een foto van dezelfde man. Wat is hier aan de hand? 

‘Mijn broer was het slachtoffer van de schietpartij en zijn naam was Alfonso. Ik houd van je broer, rust in vrede.’ Dat twittert ene @AntoniOnosfera op 12 juni, na de schietpartij in een gayclub in Orlando:

alfonso

‘Mijn broer Alfonso was op Atatürk Airport met de Verenigde Naties en het Rode Kruis, onderweg naar Syrië’, twittert @Mun0n op 28 juni, na de aanslagen op het Turkse vliegveld:

alfonso

‘Mijn broer Alfonso was in #Bangladesh en ik weet niets van hem. Help me alsjeblieft’, twittert @TostadasForeva op 2 juli, na de aanslagen in Bangladesh:

Alfonso Bangladesh

Opgelicht
Wat hier aan de hand is? Dat onderzocht de Franse nieuwszender France24 door de twitteraars te benaderen die zijn foto verspreidden. Allemaal zeggen ze dat ze de man persoonlijk kenden en dat hij hen had opgelicht. Uit wraak verklaarden ze hem dood op Twitter.

‘Ik was bevriend met hem, maar hij heeft mij en zeker vier kennissen van me opgelicht´, beweert een slachtoffer. Diegene zou met 'Alfonso' verwikkeld zijn in juridische procedures. 'En hij heeft ons nog steeds niet terugbetaald, dus we hebben besloten hem op deze manier te straffen. We willen dat de hele wereld zijn gezicht kent.'

Flauwe grap
Ook 'Alfonso' zelf werd opgespoord. ‘Iemand begon ermee als een flauwe grap na een juridisch conflict’, reageerde hij. Aangifte deed hij niet, want daar wordt volgens hem niets mee gedaan in Mexico. Alfonso’s  echte naam is niet bekend, maar hij zou verschillende media gevraagd hebben om zijn foto te verwijderen.  Vanwege zijn privacy hebben wij zijn gezicht onherkenbaar gemaakt. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren