Amsterdam én Giethoorn in wereldeditie Monopoly

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger
Woudstra

Buitenlandse Monopoly-spelers zullen raar opkijken. Naast Amsterdam komt ook Giethoorn op het speelbord van de speciale wereldeditie van Monopoly. De wereldeditie wordt gemaakt om het 80-jarig jubileum van het bordspel te vieren. 

Wereldwijd konden fans van het spel vorige maand stemmen op de (wereld!)steden die volgens hen de jubileumeditie moesten halen. Slechts voor 22 steden was de eer weggelegd om op het spelbord te komen. Amsterdam leek het lange tijd niet te halen op een 25e plek in de verkiezing, maar heeft een plekje weten te veroveren tussen Sydney en New York op de paarse vlakken (op de plek van Haarlem in de Nederlandse versie van het bordspel). 

Giethoorn
Dat alle Monopoly-fans in de wereld straks ook een huisje (of hotel) op Giethoorn kunnen zetten, is te danken aan een wildcard. Na de stemronde organiseerden de makers van het spel een Wildcard-week. In die week konden mensen hun favoriete dorp of stad die niet in de oorspronkelijke verkiezing zat, opgeven voor de twee goedkoopste plekken op het speelveld. Op de plek van Dorpsstraat, het Dorp prijkt straks de naam van het 2620 inwoners tellende plaatsje uit Overijssel. Naast Madrid staat het enige dorp in de wereldeditie op de bruine vlakken.

De volledige lijst met steden in de wereldeditie van Monopoly, die dit najaar moet verschijnen:

Donkerblauw: Lima, Peru; Hongkong, China
Groen: Riga, Letland; Lissabon, Portugal; Istanbul, Turkije
Geel: Warschau, Polen; Mexico City, Mexico; Santiago, Chili
Rood: Belfast, Ierland; Athene, Griekenland; Belgrado, Servië
Oranje: Londen, Groot-Brittannië; Moskou, Rusland; Tokio, Japan
Roze: New York, VS; Amsterdam, Nederland; Sydney, Australië
Lichtblauw: Queenstown, Nieuw-Zeeland; Kaapstad, Zuid-Afrika; Taipei, Taiwan
Bruin: Giethoorn, Nederland; Madrid, Spanje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren