Unsplash

Astronaute beschuldigd van eerste misdaad in de ruimte

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Een NASA-astronaut wordt beschuldigd van identiteitsfraude. Dat is al opmerkelijk, maar het gaat nog een stap verder: ze was op hét moment zo’n 400 kilometer van de aarde vandaan. Het zou daarmee de eerste misdaad in de ruimte ooit zijn.

Astronaute Anne McClain keek tijdens haar verblijf in ruimtestation ISS op de bankrekening van haar ex-vrouw. Die ontdekte de actie en stapte naar de inspecteur-generaal van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. Hij doet momenteel onderzoek naar de overtreding van McClain. Als de inspecteur-generaal beslist dat het daadwerkelijk identiteitsfraude is, kan er een rechtszaak volgen.

Rechtszaak

Het zou de allereerste zaak van een misdaad in de ruimte ooit worden. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want er zijn geen afspraken gemaakt over strafbare feiten gepleegd in de ruimte. Als het aan McClain komt haar actie niet voor de rechter. De astronaute geeft toe dat ze de bankrekening heeft bekeken, maar zegt dat ze niet in overtreding was. Het stel deelde volgens haar namelijk de gezamenlijke financiën. 

Experimenten

McClain verbleef van december 2018 tot juni 2019 aan boord van het ISS. Ze onderzocht allerlei wetenschappelijke experimenten en kwam twee keer buiten het station. Ze zou zelfs deelnemen aan de eerste ruimtewandeling met alleen maar vrouwelijke astronauten. Helaas werd de wandeling afgelast omdat McClain niet meer in haar astronautenpak paste… ze was ruim een maat afgevallen tijdens de ruimtereis.

Anderen lazen ook: Miles (17) wijst NASA-wetenschappers op fout.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren