burger king vs koning filip

Belgisch koningshuis niet zo blij met Burger King

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Een nieuwe reclame voor een fastfoodketen. Dat is geen spannend nieuws. Maar daar zal het Belgische koningshuis vast anders over denken. In de nieuwste reclame van Burger King wordt namelijk gevraagd wie de beste koning is: Burger King of koning Filip I?

Toestemming

Burger King opent in de maand juni zijn eerste vestiging in België. En dat vond de fastfoodketen een goede reden om de Belgen te bevragen wie hun echte koning is. Volgens een woordvoerder van het koningshuis is er geen toestemming gevraagd om beelden van de koning te gebruiken. Er zou zelfs helemaal niets aan hen gevraagd zijn. Dat vertelde hij aan Sudpresse. Volgens de krant is er wel degelijk contact geweest tussen de fastfoodketen en het koningshuis.

Burger King België 1496065595

Knap lastig

Als je op de site op de Koning Filip stemt, dan maakt Burger King je het nog knap lastig om echt op hem te stemmen. Je krijgt bijvoorbeeld de vraag ‘Ben je zeker dat je trouw wil zweren aan koning Filip? Hij is niet diegene die frieten zal bakken’. Kies je toch voor de koning, dan moet je het nog twee vragen volhouden voordat je stem wordt geteld.

Winnaar

Wie de uiteindelijke winnaar zal zijn wordt bekendgemaakt op 19 juni. Dan maken ze bekend wie er in Antwerpen ’tot koning gekroond wordt.’ 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de 7Days-krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren