Chinese astronaut hoort 'klopgeesten' in de ruimte

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

De Chinese astronaut Yang Liwei (51) weet het heel zeker. Tijdens zijn bezoekjes aan de ruimte heeft hij een paar keer erg rare geluiden gehoord. Zó raar dat het volgens hem misschien wel aliens geweest zijn. Of klopgeesten.

Yang Liwei is een van de meest ervaren astronauten van China. Hij heeft er inmiddels vijf missies op zitten in de Shenzhou-raket, de ruimtevaart-trots van China. Omdat hij nu zo’n beetje met pensioen gaat, gaf hij maandag een afscheidsinterview op de Chinese zender China Central. Hij vertelde daar over zijn ervaringen als astronaut.

Hamer op emmer

Hij vertelde dat hij vooral verbaasd was over onverklaarbare geluiden die hij soms gehoord had. ‘Het leek soms wel alsof er iemand vanaf buiten heel hard op de raket aan het kloppen was. Een beetje alsof iemand met een grote houten hamer op een ijzeren emmer ramt. Het geluid verdween dan meestal weer net zo plotseling als het kwam ’, zo vertelde hij.

Als hij dan door één van de raampjes naar buiten keek om te zien waar het geluid vandaan kwam, was er nooit iets te zien.

Klopgeesten

Yang Liwei heeft het geluid tijdens meerdere reizen gehoord. Ook zijn collega’s zeggen het  gehoord te hebben. Nadat hij op aarde was teruggekeerd, heeft Liwei met technici overlegd over het mysterieuze geluid maar niemand heeft er een verklaring voor. De astronauten na hem werden vooraf gewaarschuwd voor de ‘klopgeesten’ die onverwacht zouden kunnen opduiken. Ook tijdens de laatste missies zou het geluid gehoord zijn.

Of er misschien buitenaards leven schuldig is aan het geluid, durft Yang Liwei niet met zekerheid te zeggen. Hij hoopt dat er ooit nog een ‘gewone’ technische verklaring voor gevonden wordt.

Altijd op de hoogte blijven van artikelen die voor jongeren interessant zijn? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren