lookalike greta

Greta Thunberg heeft 120 jaar oude lookalike

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Een historische foto van 120 jaar oud met daarop een sterke lookalike van Greta Thunberg doet flink wat stof opwaaien op social media. Er wordt gesproken over allerlei complotten en zelfs ook tijdreizigers!

Op de foto zie je drie kinderen die aan het werk zijn bij een goudmijn aan de rivier Dominion Creek in de Yukon, het meest noordwestelijke gebied in Canada. De Dominion is een van de zijrivieren van de Indian River en vormen samen de grootste goudproducent in de Yukon.

Grootste en oudste

De foto zou genomen zijn in Canada en is afkomstig uit het archief van de University of Washington. Volgens historici werd-ie rond het jaar 1898 gemaakt. De Universiteit van Washington is een openbare universiteit in Seattle (Washington) in de Verenigde Staten en werd opgericht in 1861. Het is de grootste universiteit van de Noordwestelijke Verenigde Staten, en de oudste openbare universiteit aan de westkust.

Wilde theorieën

Wie goed naar de foto kijkt herkent in het meisje links vooraan Greta Thunberg. Niet alleen het gezicht, maar ook de kenmerkende vlechten, lijken als twee druppels water op die van de Zweedse tiener. Vooral op Twitter leidt de foto tot wilde theorieën. ‘Is Thunberg een tijdreiziger?’ vragen Twitteraars zich af.

Dezelfde tijd?

Onlangs maakte kunstenaar Shane Balkowich een foto van Greta op een ouderwetse manier. Die deelde ze zelf ook op Twitter. Als je deze foto naast de 120 jaar oude foto legt lijkt het alsof ze in dezelfde tijd zijn gemaakt. Vind je ook niet?

Greta Thunberg 1574255039

Anderen lazen ook: Greta zegt 'nee' tegen grote prijs.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren