Inktvis Inky neemt de benen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Het verhaal van inktvis Inky lijkt wel een sprookje. Inky woonde in een groot aquarium in Nieuw-Zeeland. Hoewel hij goed verzorgd werd, miste hij de echte zee. En dus besloot hij op een goede dag de benen te nemen. Of in zijn geval: zijn tentakels eens ergens anders uit te slaan.

Hij ontsnapte via een een kier in het aquariumdeksel en zwom via een afvoerbuis terug naar zee, zijn vrijheid tegemoet. Eind goed, al goed.

De visverzorgers van het Nationaal Aquarium van Nieuw-Zeeland wisten niet wat ze zagen toen ze na een vrij weekend op de glazen bak van Inky afliepen om hem te voeren. Hij was verdwenen!

Eruit gewurmd
Eerst snapten ze er niks van, maar na het bekijken van beelden van beveiligingscamera's begrepen ze ineens wat er gebeurd was. Inky had zich tussen een kier van het aquariumdeksel gewurmd en was ontsnapt.

Hij was wat over de grond gaan scharrelen en vond toen toevallig een water-afvoerbuis, waar hij inkroop. Dat was een gelukje want die buis eindigde in zee! Hoe Finding Nemo wil je het hebben?

Heel erg slim
De werknemers van het aquarium zijn verbijsterd over de ontsnapactie van Inky. 'We wisten wel dat inktvissen heel slim kunnen zijn', vertelde directeur Rob Yarell aan een lokaal televisiestation. 'Maar Inky was toch nét weer een beetje slimmer dan we dachten.'

De ontsnapping van Inky was al een paar weken geleden, maar het aquarium heeft het nu pas bekendgemaakt. Eerst wilden de medewerkers de filmbeelden goed bekijken om heel zeker te weten wat er gebeurd was.

Hoe goed octopussen zich door smalle gaatjes kunnen wurmen, zie je in dit filmpje waar een octupus zich in en uit een flesje wurmt:

The Octopus and the Beer Bottle

Ook een gat van ongeveer 2,5 centimeter is voor een beetje octopus geen probleem:

Octopus escaping through a 1 inch diameter hole

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren