Ontsnapte tijgers Friesland weer gevangen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Wie vanochtend wilde dieren wilde zien, kon gewoon in Friesland terecht. Twee tijgers ontsnapten daar uit een dierenopvang in Nijeberkoop. Na een urenlange zoektocht zijn ze weer gepakt.

De inwoners van Nijeberkoop moesten vanochtend even wachten met boodschappen doen. Ze konden van de politie beter even binnen blijven: in de omgeving waren twee tijgers ontsnapt!

Hek niet goed dicht
Normaal zitten de wilde dieren veilig in hun verblijf in roofdierenopvang Felida. Daar zitten nog allerlei beesten die vroeger in het circus werkten, of in een dierentuin verbleven. Vermoedelijk is het hek niet goed dichtgedaan en konden twee tijgers zo een frisse neus halen. Helemaal op straat stonden ze trouwens niet: ze waren nog binnen de onheining van de opvang. Maar stevig was die niet... 

De politie was massaal ter been om de tijgers te vangen. Een dierenarts was mee met een verdovingspijl en ook de politiehelikopter cirkelde boven de buurt. De politie meldt op Twitter dat de twee dieren inmiddels zijn verdoofd en weer zijn teruggebracht naar hun hok.

Opscheppen
Een stoer verhaal natuurlijk: wilde tijgers in Friesland! De politie kon het dan ook niet laten om op Twitter even op te scheppen naar hun collega's.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant! 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren