Rechtszaak over de M in M&M's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Rechtszaken gaan soms om de stomste dingen. Om de letter m bijvoorbeeld. In Zweden heeft snoepfabrikant Mars het juridisch gevecht over de kleine m verloren. In het Scandinavische land mogen voorlopig geen M&M's meer verkocht worden waar de gebruikelijke kleine letter op gedrukt staat.

De rechtszaak is zeven jaar geleden aangespannen door snoepconcurrent Kraft Foods, de maker van onder meer Milka, Côte d’Or, Toblerone en Oreo. Zij verkopen in Zweden met chocolade bedekte pinda's onder de merknaam Maraboe. En laat die chocolade nou nét ook met een M beginnen.

En ja, de de m van M&M's lijkt wel heel erg op de m van Maribou:

Marabou bestaat in Zweden al langer dan M&M's en heeft daarvoor het exclusieve recht in dat land op het gebruik van die letter. Fabrikant Mars gebruikt in M&M's-reclames dan ook al een tijd de hoofdletter M, maar op de verpakking en de snoepjes zelf staat nog steeds de kleine letter. Dat is vanaf nu verboden, zo oordeelde het Zweedse Hof van Beroep. Hoe de M&M's er dan gaan uitzien in Zweden, is nog niet bekend. 

Altijd op de hoogte blijven van raar-maar-waar-nieuws zoals dit? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren