Sint slaat verdachten over

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Deirdre Enthoven
Deirdre
Enthoven

Dat was een verrassing: verdachten op een politiebureau in Den Haag mochten zaterdagavond hun schoen zetten. De volgende ochtend waren ze waarschijnlijk minder blij.

Het was misschien ook te mooi om waar te zijn: je schoen mogen zetten terwijl je opgepakt bent door de politie. Toch kregen verdachten die dit weekend een nachtje moesten doorbrengen in een politiecel in Den Haag dit bericht. Op zaterdagavond plaatste de politie van het betreffende bureau op Facebook het volgende:

Gedichtje

Sinds vandaag is de Sint weer in ons land,
Zo'n jarenlange traditie dat schept immers een culturele band.
Over de Zwarte Pieten discussie zullen wij niets roepen.
Geen woord daarover, laat de kinderen feesten en snoepen.
Zij zetten vanavond voor het eerst hun schoen.
En Sinterklaas vult die dan vanuit traditioneel fatsoen.

Stout geweest
Een heel aantal verdachten zette vervolgens een schoen buiten zijn cel. Maar de volgende ochtend zat er in plaats van snoepgoed of cadeautje een dagvaarding in: een schriftelijke oproep om voor rechter te verschijnen. Of een strafbeschikking: een boete die zonder tussenkomst van de rechter kan worden opgelegd. Geen van beiden was op rijm geschreven.  ‘De verdachten zijn volgens de Sint waarschijnlijk niet braaf geweest’, verklaarde een politiewoordvoerder met een vette knipoog.

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: politie in de war door dubbelganger.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren