Mister Spock Star Trek

Stop met die Spock-biljetten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
van der Weij

In Canada duiken steeds meer dollarbiljetten op waar Mister Spock op getekend is. De Canadese bank is niet zo blij met de tekentrend.

Het zijn allemaal biljetten van vijf dollar die beklad zijn. Op die briefjes staat namelijk het hoofd afgedrukt van de Canadese oud-premier Sir Wilfrid Laurier. En laat Sir Wilfrid nou best een beetje lijken op Mister Spock... Een beetje handige tekenaar tovert de oud-premier in een oogwenk om tot het beroemde en geliefde personage uit Star Trek. Een glad, steil kapseltje hier. Een paar Spockiaanse wenkbrauwen daar. De bekende puntoren nog, et voilà: Mister Spock is geboren.

Mister Spock Star Trek

Canadese Trekkies doen dit uit eerbetoon aan de vorige week vrijdag overleden acteur Leonard Nimoy. Hij speelde Spock in Star Trek.

De Canadese bank is niet zo blij met de volgekladde biljetten. Het is niet echt verboden, liet een woordvoerder van de bank weten. Maar het kan wel gebeuren dat een Spock-biljet geweigerd wordt als geldig betaalmiddel. Door de krabbels is het namelijk lastig vast te stellen of het briefje wel echt is.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren