Lamborghini Huracan

Toerist in Dubai verzamelt 33 flitsboetes in vier uur

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

Een Britse snelheidsduivel heeft zich flink misdragen in Dubai. In nog geen vier uur werd hij 33 keer geflitst voor te hard rijden. Nu zit het verhuurbedrijf met de boetes.

Op het grootste deel van de Sjeik Zayedweg in Dubai mogen auto’s 120 kilometer per uur rijden. Maar de Britse snelheidsduivel raasde vorige week dinsdagnacht met 136 tot 231 kilometer per uur voorbij in een gehuurde Lamborghini. Alle 33 flitspalen op de route legden hem vast. Het resultaat: een stapel van 16.442 euro aan boetes.

Paspoort achtergelaten
De boetes werden direct naar de eigenaar van de auto verstuurd: het verhuurbedrijf. De Brit had de Lamborghini de dag ervoor voor twee dagen gehuurd. De huur van 1.400 euro had hij vooraf betaald en als garantie had hij zijn paspoort achtergelaten, vertelt de verhuurder aan nieuwssite The National.

Auto nog niet terug
De verhuurder wil dat de toerist de boetes betaalt. Maar een week later heeft de Brit de auto nog steeds bij zijn hotel staan en zijn schulden nog niet afgelost. De verhuurder kan de sportwagen ook niet ophalen, want dan wil de politie de auto hebben. En dan kost het bijna 23.500 euro om het voertuig terug te krijgen.

Rechtszaak
Het verhuurbedrijf twijfelt nu of het een rechtszaak moet beginnen. Dat kost tijd en geld. ‘De toerist kan al zijn teruggereisd naar zijn eigen land voordat de zaak is opgelost’, zegt de eigenaar tegen Khaleej Times. Uiteindelijk zou hij het geld wel terug kunnen krijgen, maar daar gaat veel tijd overheen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren