Zeldzame Harry Potter levert 31.300 euro op

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

Een zeldzaam exemplaar van Harry Potter and the Philosopher’s Stone is geveild voor 31.300 euro. De verkoopster kocht het eerste Harry Potter-boek zelf ooit voor één euro.

Harry Potter and the Philosopher’s Stone is het eerste boek van schrijver J.K. Rowling. De eerste druk bestond uit 'maar' vijfhonderd exemplaren. Die werden vooral verspreid onder scholen en bibliotheken. Een Britse vrouw kocht een van die exemplaren twintig jaar geleden voor één pond (1,10 euro) op een rommelmarkt.

Verjaardag van Harry Potter

Toen ze het uit had, stond het oude bibliotheekboek twintig jaar in haar kast. Dinsdag, op de verjaardag van J.K. Rowling én Harry Potter, werd het boek geveild. De nieuwe eigenaar is een verzamelaar en bood er 31.300 euro voor.

Twee foutjes

Het veilinghuis krijgt heel vaak telefoontjes van mensen die denken dat ze net zo’n boek in huis hebben. Maar de eerste druk is makkelijk te herkennen aan twee foutjes. Op de achterflap staat philospher’s in plaats van philosopher’s en op bladzijde 53 staat twee keer 1 toverstaf op het lijstje met Harry’s benodigde schoolspullen. Ook staat de schrijver nog op de kaft als Joanne Rowling in plaats van J.K. Rowling.

Nieuwe badkamer

De verkoopster is blij dat het boek zoveel geld heeft opgeleverd. Van de opbrengst wil ze onder andere een nieuwe badkamer kopen.

Anderen lazen ook: Goed nieuws voor Potter-fans: er komt een serie.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren