Zoektocht naar dikke danser

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kim
Einder

Pesterijen, gescheld en mensen die elkaar afkraken: niks nieuws in de krochten van het internet. Maar soms gebeurt er ook iets moois. Zoals bijna 2000 vrouwen die opkomen voor een extreem dikke man.

Het begon van de week met een zeer oncharmante foto en pesterig bijschrift op de website 4Chan. 'We zagen dit exemplaar een poging tot dansen doen. Hij stopte toen hij ons zag lachen', luidde het bijschrift van een onbekende. Met heel veel virtueel hoongelach tot gevolg. 

twitter dikke danser

De Amerikaanse Cassandra zag de post, werd woedend en besloot het voor de dikke man op te nemen. 'Iedereen heeft het recht om schaamteloos te dansen', vindt ze. Via internet mobiliseerde ze een groep van meer dan 1500 vrouwen die best eens met de onbekende man zouden willen dansen. Tijd voor een feestje, vonden ze.

'Wie weet wie deze man is of wie dit gepost heeft? Een grote groep vrouwen in Los Angeles zou graag iets speciaals voor hem willen doen', twitterde Cassandra. #Dancingman werd algauw trending topic en duizenden mensen steunden haar plan. Zelfs Pharrell Williams ging zich ermee bemoeien:

pharrell dikke man dancing


Meer dan drieduizend retweets later was de obese heer gevonden. Slechts veertien uur na de eerste post meldde Sean uit Londen zich:

dancing man dikke man

Sean vliegt over een paar weken naar Los Angeles voor een avondje stappen met Cassandra en haar gevolg. Waar de voetjes uiteraard flink van de vloer zullen gaan, waarschuwen de dames.
Sean hoeft zijn ticket overigens niet zelf te betalen, want de kosten zijn dankzij een crowdfundingsactie al gedekt. Het bedrag dat overblijft, gaat naar een stichting tegen pesten. 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren