Reuters

School in India onder vuur na anti-afkijkmethode

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Stiekem afkijken? Dat kunnen de leerlingen uit een klas in de Indiase plaats Haveri niet. Op foto's die rondgaan op social media maken ze met een kartonnen doos over hun hoofd een examen maken.

Op de foto's is te zien hoe leerlingen van het Bhagat Pre-University College een examen maken terwijl ze een kartonnen doos over hun hoofd hebben. Via een gat aan de voorkant van de doos, kunnen ze alleen hun eigen papier - en niet dat van de buurman of buurvrouw - zien.

Boos

Een medewerker van de school zette beelden van het opvallende tafereel een paar dagen geleden online, waarna het zich via social media als een lopend vuurtje verspreidde. Van alle kanten kwam er kritiek. 'Dit is totaal onacceptabel', zo twitterde een minister van het land.

S.Suresh Kumar, Minister - Govt of Karnataka 1571758088

Francis Joseph 1571758139

Sorry

De middelbare school is erg geschrokken van alle ophef. De directeur heeft zijn excuses aangeboden en vertelde dat het om een experiment ging. De leerlingen zouden ook niet gedwongen zijn om een kartonnen doos over hun hoofd te zetten.

Anderen lazen ook: Deze vijf BN'ers stonden ooit voor de klas.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten