LAKS examens

De 7 meest bizarre klachten over de eindexamens

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Een te moeilijk examen, een onduidelijke vraag of veel overlast. De afgelopen weken kreeg het LAKS duizenden klachten over de eindexamens. En daar zaten ook een paar bizarre exemplaren tussen.

In totaal werd er 177.000 keer geklaagd bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS). Minder vaak dan de afgelopen twee jaar, toen kwamen er 204.000 (2016) en 189.000 (2017) klachten binnen. De meeste klachten over een te moeilijk examen, maar ook over andere dingen waren leerlingen ontevreden.

1. Krakende koekjes

Om de examenkandidaten succes te wensen, deelde een school vlak voor één van de eerste examens koekjes uit. Heel lief (en lekker) natuurlijk, maar lang niet iedereen was er blij mee. De koekjes zaten in een verpakking, wat tijdens het examen een heleboel gekraak opleverde. Irritant!

2. Noord/Zuidlijn

Scholieren in Amsterdam konden zich maar moeilijk concentreren. De reden? Bouwvakkers! Er werd gewerkt (of: hard geboord) aan de Noord/Zuidlijn. Deze zomer gaat de langverwachte metrolijn open, maar of de eindexamenkandidaten daar nou zo op zitten te wachten?

3. Kotsende kandidaat

Ja, je leest het goed. Een leerling klaagde nadat hij tijdens een examen door de persoon achter hem werd ondergekotst. Het stonk niet alleen, maar het zorgde ook voor veel lawaai toen docenten het - pas vlak voor het einde - opruimden. Dubbel vervelend.

4. Justin Bieber

Volgens een andere ontevreden scholier ging een vraag van het examen TeHaTex (tekenen, handvaardigheid en textiele vormgeving) over Justin Bieber. Hij werd knap genoemd, iets waardoor deze examenkandidaat enorm werd afgeleid. De popster zelf zou vast zingen: 'Is it too late now to say sorry?'

Justin Bieber

5. Gezakt

Niet voor de eindexamens - want dat weten we voorlopig nog niet - maar door een stoel. Meerdere examenkandidaten van een school hebben bij het LAKS aan de bel getrokken vanwege slecht meubilair. Leerlingen zouden 'spontaan' door de stoelen zakken. En of dat afleidt...

6. Eekhoorn gevecht

Eekhoorns op het dak van een eindexamenlokaal. Het klinkt vrij onschuldig, maar niets bleek minder waar. De eekhoorns waren ten minste met z'n tweeën en maakten veel herrie. Het 'eekhoorngeluid' was zo hard (en storend) dat het leek alsof de dieren met elkaar aan het vechten waren. 

7. Zenuwachtige zweetlucht

Geluidsoverlast is niet fijn, maar geuroverlast ook niet. Een leerling klaagde over de zweetlucht van de examenkandidaat die voor hem of haar zat. 'Bij de schoolexamens had ik hier al last van, maar nu is hij erg zenuwachtig en zweet hij tien keer zo erg', zei de scholier die graag op een andere plek had gezeten.

Anderen lazen ook: Dit is waarom je bij LAKS over examens moet klagen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten