Examens - ANP

Eindexamens zitten erop: de 7 meest bizarre klachten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Een onduidelijke vraag, een fout of een veel te moeilijk examen. Afgelopen weken kreeg LAKS er 150.000 klachten over. Een paar bizarre op een rij.

Hoera, de eindexamens zitten erop! Hoewel sommige kandidaten al een paar dagen klaar zijn, stonden er gisteren nog een paar examens (Fries, Russisch, Spaans, Turks en Arabisch) op het programma.

Zoals jaar zat er na elk examen een belteam van LAKS (Landelijk Aktie Komitee Scholieren) klaar om klachten aan te horen. Dit jaar waren dat er iets minder dan vorig jaar. Een paar opvallende op een rij: 

1. Zoeken maar

Telefoons met geluid aan? Ten strengste verboden in een examenzaal. Toch zijn er sommigen die vergeten om hun telefoon (of het geluid) uit te zetten. Een examenkandidaat klaagde over een telefoon die afging tijdens een toets. En waar was dat ding? Het duurde wel 20 minuten voordat docenten de telefoon in kwestie vonden.

2. Is er een dokter in de zaal?

Een andere klacht ging over een medekandidaat, hij of zij zou zijn flauwgevallen tijdens het maken van een eindexamen. Probeer je dan nog maar eens te concentreren.

3. Reclame

Geef het de examenmakers maar te doen: elk jaar weer nieuwe vragen bedenken. Ja, dan wordt er weleens een merk genoemd. Minpunten, vond een klager. Hij of zij stoorde zich enorm aan de sluikreclame in het examen Nederlands.

4. Herrie in het nest

Veel examens zijn in gymzalen gemaakt. Aan de buitenkant van één van die gymzalen, zat een vogelnestje. Of er al jonkies waren of niet, volgens een klager kwam er (te) veel geluid vandaan.

5. En ze leefden nog...

... lang en gelukkig! Tenminste, dat is te hopen want dan was de geluidsoverlast niet voor niets. Je raadt het al: een eindexamenklacht ging over een luidruchtige bruiloft in de buurt.

6. Serenade

Nog een klacht over dieren. Een gans in de buurt van school, was de boosdoener. ‘Een gans of een ander gevleugeld gedrocht die de kans zag om een serenade van 20 minuten te geven’, zei de klager.

7. Letterlijk gezakt

Wel of geen diploma, dat is nog even afwachten. Maar gezakt is-ie in elk geval. Letterlijk dan, want een kandidaat zakte door zijn stoel tijdens het maken van een eindexamen. Ja, dat leidt af.

Anderen lazen ook: Examen doen tijdens de ramadan, hoe doe je dat?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten