Calvijn College

Examenuitslag Calvijn College eindelijk bekend

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Het was een zenuwslopende tijd voor de eindexamenleerlingen van het vmbo-kader van het Calvijn College in Amsterdam. Na bijna twee weken wachten, kregen ze gisteren toch de uitslag.

De 77 examenkandidaten hadden eigenlijk woensdag 12 juni hun uitslag moeten krijgen, maar dat liep anders omdat meerdere cijfers ontbraken. Inmiddels zijn de leerlingen wel op de hoogte: 50 zijn geslaagd, 26 gaan herkansen en één heeft zich teruggetrokken van het examen.

Onderzoek

Na onderzoek van de onderwijsinspectie bleek dat er van alles niet klopte. Bij sommige leerlingen waren zelfs een of meerdere toetsen van het schoolexamen niet afgenomen. Om de definitieve uitslag te bepalen, moesten 68 kandidaten examens opnieuw doen. Negen kandidaten moesten 'gewoon' langer wachten op hun uitslag. Het Calvijn College gaat nu met alle leerlingen bespreken wat hun persoonlijke situatie is welke vakken gaan ze herkansen en wanneer? De school heeft extra lesdagen en examentrainingen ingepland.

Diploma

Ook bij een andere afdeling van de school, de basisberoepsgerichte leerweg, klopte niet alles. Vijftien leerlingen moeten één of twee toetsen inhalen. Deze vmbo-leerlingen kunnen dit voor 1 juli doen, net als de herkansers van de examenkandidaten van het vmbo-kader. De herkansingen vinden plaats tot en met maandagochtend 1 juli. Op diezelfde dag horen de herkansers of ze alsnog zijn geslaagd. Op de diploma-uitreiking hoeven ze dan niet zo lang te wachten, die staat gepland op dinsdag 2 juli.

Anderen lazen ook: 5 feiten over examenblunder bij Calvijn College

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Schoolblog
Schoolnieuws
Schooltips - eindexamens
Schoolnieuws - eindexamens