Eindexamens 2018

Examenfraude op Rijswijks Lyceum

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Op het Rijswijks Lyceum zijn vier docenten ontslagen omdat ze zeven leerlingen de mogelijkheid gaven om antwoorden van hun herexamens te verbeteren.

De fraude kwam uit toen bij de tweede correcties van het herexamen bleek dat de scores hoog waren. Ook leken de antwoorden van een paar kandidaten sterk op de antwoorden uit het correctieschrift. De school heeft aangifte gedaan van fraude en de docenten zijn ontslagen.

Augustus

De herexamens van de zeven leerlingen zijn ongeldig verklaard. Zij kunnen die in augustus opnieuw maken omdat zij er volgens de bestuursvoorzitter van de school 'niet de dupe' van morgen worden. Het zou gaan om zes havoleerlingen en een vwo'er. Volgens de Volkskrant wilden de docenten met de fraude niet alleen hun leerlingen helpen, maar ook de eindexamenresultaten van de school verbeteren.

Pijn

'Leraren doen er zoveel mogelijk aan om leerlingen over de eindstreep te loodsen', zegt bestuursvoorzitter Arno Peters in de Volkskrant. 'In aanloop naar de eindexamens is er door leraren en leerlingen zelfs in de weekenden doorgewerkt. Als leerlingen dan toch zakken, doet dat pijn.' Maar fraude is dan niet de oplossing. 'Er heerst enorme verslagenheid onder de collega's', liet Peters weten. 'Niemand vindt dit gedrag te rechtvaardigen.'

Anderen lazen ook: Foutje.354 vmbo'ers toch gezakt.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren