Veenendaal

Gedoe om nepleerlingen op school: 'Het kan echt niet'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Het Christelijk Lyceum Veenendaal ligt onder vuur. Afgelopen week zaten er vijf nepleerlingen op school. Zonder dat leerlingen en docenten het wisten, maakten deze acteurs tv-opnames.

Alleen de directeur wist ervan. Hij werd maanden geleden al benaderd door tv-makers en stemde in met hun idee voor een tv-serie over hoe het leven er op een middelbare school uitziet. Gebaseerd op Undercover High, een programma uit Amerika. De tv-makers plaatsten vijf acteurs op de middelbare school. Zij moesten zich voordoen als scholieren en opnames maken.

Ongeloofwaardig

Leerlingen en docenten merkten deze week dat er iets niet klopte. De 'nieuwelingen' zouden niet alleen een stuk ouder lijken, maar zouden ook nepprofielen hebben op social media en hun schoolverleden zou onvindbaar zijn. Toen het grote geheim donderdag uitkwam, werd het project meteen gestopt. 'Je gelooft je ogen niet. Als dit waar is, is het niet acceptabel', reageerde minister Slob (Onderwijs).

Wat vinden jullie?

Julia (16): 'Het kan gewoon echt niet. Als dit bij mij op school gebeurde, zou ik zeker een rechtszaak zijn begonnen om ervoor te zorgen dat de beelden nooit worden uitgezonden. Dit gaat veel te ver. En ik begrijp ook echt niet dat de directeur hiermee akkoord is gegaan.'

Sietje (17): 'Een grappig concept voor Amerika, maar ik vraag me af hoe 'spannend' dit in Nederland zou zijn. Het klinkt een beetje inhoudsloos en bovendien lastig met privacy. Als het op mijn school was, zou ik het snel hebben losgelaten. Om eerlijk te zijn, zou ik wel erg benieuwd zijn naar de beelden.'

Anderen lazen ook: 'Net op de middelbare? Begin dan maar met sparen!'

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren