ANP - examens

Herkansingen gaan van start: 'Ik kwam 0,1 tekort'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Een spannende tijd voor de eindexamenkandidaten die (nog) niet geslaagd zijn. Vanaf vandaag staan de herkansingen op het programma.

Geslaagd, gezakt of een herkansing. Na weken van onzekerheid, kregen ruim 217.000 scholieren vorige week woensdag het verlossende telefoontje. Sommige scholieren konden daarna meteen weer aan de bak. Veel tijd om te leren was er niet, want deze week (maandag tot en met donderdag) staan alle herkansingen op het programma. Twee herkansers verteller erover:

Megan - examens
Megan (17, vmbo): ‘Voor aardrijkskunde kwam ik 0,1 tekort. Dat is wel balen en ik schrok er ook best een beetje van toen ik het hoorde. Ik vond aardrijkskunde een moeilijk examen, maar toch ik heb er vertrouwen in dat het gaat lukken. Het zijn weer spannende dagen.'

Ana - examens

Ana (18, vwo): 'Ik moet natuurkunde herkansen. Toen ik werd gebeld, zei ik: je hoeft niets te zeggen want ik weet het al. Na het examen had ik de antwoorden online bekeken. Ik zag dat ik er soms best ver naast zat. Ik had ook weinig compensatie, dus daarom moet ik herkansen. Hopelijk komt het goed.'

Geholpen met Duits

Ook de vmbo-leerlingen van het Aloysius De Roosten in Eindhoven mogen nog een keer. Tijdens het reguliere examen Duits vorige maand kregen sommige scholieren hulp van een docente. Zij werd betrapt en ontslagen. Daarna werden de gemaakte examens ongeldig verklaard. Vandaag de herkansing.

Anderen lazen ook: Eindexamens zitter erop: de 7 meest bizarre klachten of Wachten en wachten, maar nog geen examenuitslag.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten