Maxima

Met koningin Máxima praten over homo-tolerantie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Leerlingen van het Hofstad Lyceum in Den Haag keken even gek op: koningin Máxima bracht hun school een verrassingsbezoek. Ze kwam langs om met scholieren te praten over tolerantie voor lesbische, homoseksuele, biseksuele, trans- en intersekse (lhbti) leerlingen. 

Het Hofstad Lyceum is één van de negenhonderd scholen waar een Gender & Sexuality Alliance (GSA) actief is. Dat is een uit de Verenigde Staten overgewaaid initiatief van clubjes die zich inzetten voor acceptatie van lhbti-leerlingen.

Homo als scheldwoord

De voorzitter (anoniem) van de GSA-groep wil de koningin graag vertellen waarom ze de groep zo belangrijk vindt. ‘We willen laten zien dat het prima is dat iedereen anders is, ook in geaardheid. We organiseren veel verschillende activiteiten, maar het belangrijkste is dat leerlingen gewoon weten dat wij er zijn. Dat als je gepest wordt vanwege je geaardheid er een groep klaarstaat die voor je opkomt. En dat is nodig want ook hier is “homo” nog steeds het meest gebruikte scheldwoord.’

De GSA organiseert ook Paarse Vrijdag. Het bezoek van koningin Máxima was ook bedoeld als de aftrap voor die dag die op 8 december op heel veel scholen gehouden wordt. 

Maxima

Maxima

Meer hierover in 7Days, verschijningsdatum 10 november 2017.

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Dit moet je doen als je de koning(in) tegenkomt of Waarom hebben we eigenlijk een Gay Pride?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren