ANP Kippa

Rode Kruis wil verplichte EHBO-les op middelbare scholen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Stel je voor: iemand krijgt een hartstilstand, wordt onwel of zakt in elkaar. Weet jij dan wat je moet doen? Waarschijnlijk niet. Daarom is het Rode Kruis een petitie gestart om EHBO verplicht te maken op middelbare scholen. 

Het Rode Kruis hoopt dat straks meer mensen dankzij het EHBO-vak weten wat ze in levensbedreigende situaties moeten doen. Als het hen lukt om 40.000 handtekeningen op te halen komt het onderwerp op de politieke agenda. Dat betekent dat leden van de Tweede Kamer verplicht over het onderwerp moeten praten. Als een meerderheid van de kamerleden het eens zijn met het voorstel van de petitie, dan wordt de verantwoordelijke minister - in dit geval de minister voor Basis en Voortgezet Onderwijs en Media, Arie Slob - gevraagd om het beleid aan te passen.

Levens redden

Op sommige scholen wordt al EHBO-les gegeven. Maar uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de jongeren nog nooit EHBO-les op school heeft gehad. ‘Na een ongeval telt iedere minuut. Als meer mensen weten hoe zij op de juiste manier kunnen helpen, kunnen levens worden gered’, vertelt een van de initiatiefnemers.

Vind jij ook dat EHBO een vast onderdeel moet worden op scholen? Klik dan hier om de petitie te ondertekenen. 

Anderen lazen ook: Quiz: Test jouw EHBO-kennis.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren