Frankrijk verbiedt mobiele telefoons op scholen

Smartphones straks verboden op Franse scholen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Franse scholieren mogen vanaf volgend schooljaar niet langer hun smartphone gebruiken op school. Dat heeft de Franse onderwijsminister bekendgemaakt. 

Het was één van de verkiezingsbeloften van de Franse president Emmanuel Macron: weg met alle telefoons op school. Volgens hem en zijn onderwijsminister Jean-Michel Blanque zouden leerlingen meer op hun scherm kijken dan om zich heen. Bovendien zouden leerlingen door hun telefoon minder geconcentreerd zijn, slechter lezen en vaker het slachtoffer zijn van cyberpesterijen.

Tussenuren

In Frankrijk was het voor leerlingen al verboden om hun telefoon tijdens de les te gebruiken. Maar vanaf september 2018, als het nieuwe schooljaar begint, is de telefoon ook verboden in pauzes, tussenuren en op het schoolplein. Dat bevestigde Blanquer aan het Franse RTL.

De Franse onderwijsminister wil ook dat elke school in Frankrijk vanaf 2019 een eigen koor heeft. Ook onderzoekt hij of schooluniformen weer kunnen worden ingevoerd.

Frankrijk verbiedt mobiele telefoons op scholen

Kluisjes

Hoe het telefoonverbod straks wordt gehandhaafd is nog niet duidelijk. Veel scholen hebben al speciale kluisjes waar de leerlingen hun telefoon in op kunnen bergen. De minister vindt wel dat de telefoons dichtbij moeten zijn, 'voor het geval dat'. Maar niet in de pauze of tijdens wiskundeles.

Vind je dit een goede ontwikkeling of juist niet? Laat het ons weten:

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: De 7 verschijnselen van je telefoonverslaving.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren