ANP - Eindexamens

Wachten en wachten, maar nog geen examenuitslag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Geslaagd, gezakt of een herkansing? Afgelopen woensdag werd de examenuitslag bekendgemaakt. Maar niet iedereen is uit zijn of haar lijden verlost.

Een groep van 77 vmbo-leerlingen van het Calvijn College in Amsterdam wacht - twee dagen later - nog steeds op de examenuitslag. De reden? Een fout van de school. Een opdracht die meetelt voor het eindcijfer Engels is nooit gemaakt. De school is in gesprek met de onderwijsinspectie om te kijken hoe dit opgelost kan worden.

Zorgvuldig

'Geloof mij maar, we zijn hier met man en macht mee bezig om de leerlingen zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen. We willen het echter wel zorgvuldig doen, zodat de leerlingen ook echt zeker weten dat hun diploma geldig is', zegt de woordvoerder van de onderwijsinspectie tegen de NOS. Zowel de inspectie als het Calvijn College hoopt de examenuitslag vandaag nog te kunnen delen.

Chaotisch

Volgens de vader van één van de leerlingen gaat het er op school al langer rommelig aan toe. 'Met name het laatste jaar verliep chaotisch. Er waren regelmatig lessen die uitvielen door gebrek aan leraren en cijfers die verkeerd werden ingevoerd. Wij konden thuis in het systeem kijken en een keer zag ik dat mijn zoon als ziek was gemeld. Toen ik hierover belde, bleek hij gewoon in de klas te zitten', vertelt hij aan RTL Nieuws.

Anderen lazen ook: Eindexamens zitten erop: de 7 meest bizarre klachten of Examenuitslag vertraagd door rekenfout.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten