ANP ov-kaart

Op deze plek heb je (nog) niks aan je ov-chipkaart

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Reizigers die met de bus, trein, metro of tram gaan, hebben sinds een paar jaar alleen nog maar een (opgeladen!) ov-chipkaart nodig. Maar wist je dat je dat ding niet overal in Nederland kunt gebruiken?

Een kaartje kopen bij de buschauffeur. Je vraagt je misschien af, waar gebeurt dat tegenwoordig nog? Nou, op Schiermonnikoog! Reizigers die daar met de bus willen, rekenen nog op de ouderwetse manier af.

Laatste plek

Het is de laatste plek in Nederland waar nog met papieren kaartjes wordt gewerkt. Maar niet lang meer: vanaf 1 januari 2019 krijgen de bussen daar in- en uitcheckkastjes. Vanaf dat moment kunnen reizigers ook pinnen in de bus.

Zes, vijf, vier

Op Schiermonnikoog rijden zes bussen rond. Er zijn vijf verschillende buslijnen, vier daarvan beginnen bij het punt waar de veerboot vanuit Lauwersoog aankomt. Het installeren van de kastjes kost de provincie Friesland zo'n 115.000 euro.

Anderen lazen ook: Betalen voor het ov met je schoen, het kan in Berlijn.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren