vr toerisme

Toeristen voortaan op pad met VR-bril?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Oog in oog met een Romeinse gladiator, of de kunstenaar zien die het schilderij maakte dat je op dat moment bekijkt. Het kan met de Virtual Reality-bril voor toeristen.

Het idee achter de VR-bril is dat toeristen niet meer achter een gids aan willen lopen. Toeristen willen een stad of bezienswaardigheid liever zelf ontdekken, maar zonder dat dat veel voorbereiding kost. Daarom ontwikkelt de Nederlandse reisorganisatie TUI nu VR-brillen voor vakantiegangers.

Oortje

'Informatie, foto’s, video’s en 3D-modellen worden via de bril getoond bij een bezienswaardigheid', vertelt een woordvoerder van TUI aan de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. 'De brillen zijn comfortabel om te dragen. Via een oortje krijg je uitleg.'

Voorkeuren

Voorlopig geeft de bril alleen informatie over het monument waar je naar kijkt, of de plaats waar je staat. Maar het plan is om de mogelijkheden verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld met een tour door de stad die op jouw persoonlijke reistijd en voorkeuren is afgestemd. 

De VR-bril wordt nu getest in Palma de Mallorca. Hoeveel TUI-reizigers straks voor het gebruik ervan moeten betalen, is nog niet bekend.

Een voorbeeld van virtual reality voor toeristen zie je in deze video: 

Virtual Reality Colosseum Tour By Ancient and Recent ENG

Anderen lazen ook: Massatoerisme: waarom gaan we allemaal naar...?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren