donatie gewonde koala

Al 1 miljoen gedoneerd voor gewonde koala's in Australië

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Door de enorme bosbranden in Australië raken veel koala's gewond. Ze hebben brandwonden en moeten verzorgd worden. Hulp en opvang is dus hard nodig. Een inzamelingsactie van Port Macquarie Koala Hospital leverde al ruim 1 miljoen Australische dollars (610.000 euro) op.

De actie werd gestart zodat het ziekenhuis de drinkwaterstations voor de koala's beter zou kunnen bevoorraden. Deze inzameling van het koala-ziekenhuis is niet de enige: er werden al 700 inzamelingsacties gestart voor slachtoffers van de bosbranden. De actie van Port Macquarie Koala Hospital is wel veruit de meest succesvolle.

Uitbreiding

Omdat er nu zoveel geld binnenkomt kan het ziekenhuis nog meer gaan doen voor de gewonde koala's. Ze gaan bijvoorbeeld hun project uitbreiden met een fokprogramma. En er zal een extra voertuig worden aangeschaft zodat ze sneller meer drinkwaterstations kunnen bevoorraden.

Wereldwijd nieuws

Het ziekenhuis redde de afgelopen weken al 31 koala's uit het getroffen gebied. Zij worden nu verzorgd, maar moeten uteindelijk worden teruggezet in het wild. Eén van die koala's kwam woensdag al wereldwijd in het nieuws: hij werd door de Australische Toni Doherty uit de vlammenzee gered. Het dier wordt nu goed verzorgd en kreeg een bezoekje van zijn redder. Bekijk het filmpje hieronder voor Doherty's bezoekje aan de opvang. 

Burnt Koala Reunites with Rescuer in Hospital

Anderen lazen ook: Filmpje: vrouw redt koala uit vlammenzee.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren