achtbaan canada

Is dit de engste achtbaan die ooit is geopend?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Het moet de engste achtbaan ooit zijn: The Yukon Striker. De gloednieuwe attractie staat in Canada en is een van de hoogste, langste en snelste achtbanen ter wereld.

The Yukon Striker staat in het Canadese attractiepark Canada’s Wonderland. De hele rit duurt drie minuten en 25 seconden. Hij haalt een snelheid van maar liefst 130 kilometer per uur, maakt een lus van 360 graden en gaat vier keer (!) over de kop. Het hoogste punt van de achtbaan is maar liefst 75 meter hoog.

Akelige val

Wat de achtbaan ook zo eng maakt, is de stop aan het begin. Je hang over de rand van de grote val en kijkt 90 graden naar beneden. Je ziet vanaf flinke hoogte de onderwatertunnel waar je vervolgens met volle vaart doorheen zoeft. Door dit spektakelstuk doet de achtbaan een beetje denken aan de Baron 1898 in de Efteling. Die heeft eenzelfde akelige val.

Niet aan de top

The Yukon Striker is lang, snel en hoog, maar blinkt in geen één van die onderdelen écht uit. De langste achtbaan bevindt zich namelijk in het Nagashima Spa Land in Japan: de Steel Dragon met een lengte van 2479 meter. De snelste achtbaan ter wereld gaat bijna dubbel zo snel als The Yukon Striker: de Ferrari World in Abu Dhabi gaat maar liefst 240 kilometer per uur. En de hoogste achtbaan ter wereld staat in de Verenigde Staten: Kingda Ka, die is 139 meter hoog en staat in Six Flags.

Toch moet de gloednieuwe achtbaan een van de engste achtbanen ooit zijn. Hieronder kun je een gedeelte van de rit bekijken in een video. Durf jij hem aan?

Canada's Wonderland - Yukon Striker - Official POV

 

Anderen lazen ook: 7x snelste achtbanen in ons land.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren