Foto: ANP

Dit filmpje liet Trump aan Kim zien

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

Spannende muziek, een lage voice-over en beelden van grote gebouwen, drones en speedboten. Het lijkt een trailer van een spectaculaire film met de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un in de hoofdrol. Het is een serieus filmpje dat Trump aan Kim liet zien tijdens hun eerste bijeenkomst.

Het filmpje begint met beelden van de aarde uit de ruimte. 'Zeven miljard mensen leven op planeet aarde. Slechts een klein aantal zal blijvende impact hebben en zal zijn thuisland veranderen', begint de stem. In de 'trailer' wordt het toekomstbeeld geschetst van Noord-Korea. 'De deuren die tot kansen leiden staan open. Zal deze leider ervoor kiezen zijn land naar een nieuwe wereld te leiden?', gaat de stem verder. Zullen de landen samenwerken? Dan zal Noord-Korea veel welvarender worden, lijkt Trump duidelijk te willen maken. 

'Enge video'

'Als het een echte actiefilm zou zijn, zou niemand het geloven. En als je bedenkt dat dit de realiteit is, is het de engste trailer die ik tot nu toe heb gezien', zegt de Amerikaanse film-criticus Peter Travers tegen ABC News. Volgens hem lijkt Trump zichzelf neer te willen zetten als Superman. Kijk zelf maar:

President Trump showed this video to Kim Jong Un

Anderen lazen ook: Trump en Kim praten over vrede.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren