Elf jaar bouwen in twee minuten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Webcam-bouwer EarthCam maakte een indrukwekkend filmpje waarin je kunt zien hoe het One World Trade Center in New York uit de grond wordt gestampt. 

EarthCam stelde elf jaar lang scherp op de bouwput van het One World Trade Center: van bij de start van de bouw in oktober 2004 tot mei 2015. Het gaat om honderdduizenden foto's die achter elkaar geplakt werden tot een filmpje van iets meer dan twee minuten.

Twin Towers
Het webcambedrijf wil op deze manier de slachtoffers van de aanslagen van 11 september 2001 eren. In 2006 werd begonnen met de bouw van het One World Trade Center nadat de Twin Towers in 2001 werden verwoest door een terroristische aanslag.

De eerste camera die voor het project gebruikt werd en alle gemaakte foto's heeft het bedrijf geschonken aan het National September 11 Memorial Museum.

Hoogste toren
Het uitkijkpunt van One World Trade Center in New York, de hoogste toren van Amerika, werd afgelopen vrijdag officieel geopend voor publiek.  De uitkijkpunten liggen op de 100e, 101e en 102e verdieping van het gebouw in New York op ongeveer 381 meter hoogte.

Official 11 Year Time-lapse Movie of One World Trade Center

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren