Dolfijnenshow

Grote zorgen over dieren in toeristenindustrie Bali

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Een ritje op een olifant, een dolfijnenshow, een selfie maken met een orang oetan. Het klinkt onschuldig, maar voor de dieren die voor deze attracties ingezet worden, is het een hel.

Dierenorganisatie World Animal Protection deed undercover onderzoek naar toeristische dierenattracties op het Indonesische eiland Bali. Geen enkel park met olifanten, tijgers, dolfijnen en civetkatten voldeed volgens de onderzoekers aan de eisen voor het welzijn van dieren. 

Trainen

Dierenshows voor toeristen zien er vaak onschuldig uit, maar achter de schermen lijden de dieren onder mishandeling en gebrek aan vrijheid. Dieren die al heel jong bij de moeder worden weggehaald om ze hardhandig te trainen voor toeristische uitstapjes. Dolfijnen in veel te kleine zwembaden, olifanten die de hele dag in de brandende zon moeten lopen met meerdere toeristen op hun zwakke rug.

Knuffelen

De organisatie roept toeristen op Bali daarom op dit soort attracties niet te bezoeken: 'In andere landen was altijd wel één plek met entertainment waar het dierenwelzijn redelijk of goed was. Op Bali is er niet één. Als je op een wild dier kunt rijden, ermee mag knuffelen of er een selfie mee kunt maken, dan kun je er zeker van zijn dat je bijdraagt aan ernstig dierenleed.'

Niet doen

Als toerist kun je dierenleed voorkomen door ...
- niet op de foto te gaan met een wild dier.
- niet met wilde dieren te knuffelen.
- geen olifantenritjes te maken.
- niet naar dierenshows te gaan kijken.

Bekijk hier de video van World Animal Protection. 

Schokkend rapport: Bali hel voor wilde dieren

Anderen lazen ook: Onschuldig vakantievermaak.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren