chair challenge

Heb jij de chair challenge al geprobeerd?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Zo af en toe duikt er ineens een challenge op waar veel mensen zich mee bezig houden. En dat is ook nu weer het geval. Op social media is een challenge populair die makkelijk is voor vrouwen, maar waar mannen grote moeite mee hebben: de chair challenge. Het zorgt voor hilarische filmpjes die vooral op TikTok worden gedeeld.

Op TikTok kreeg #chairchallenge al ruim 78 miljoen views. En ondanks dat de challenge al jaren bestaat is-ie nu ineens weer populair geworden.

Wat moet je eigenlijk doen? Ga de lengte van twee voetstappen van een muur staan, buig daarna voorover en leun met je hoofd tegen de muur. Pak dan een stoel (zet hem van tevoren even klaar, wel zo makkelijk) en schuif die onder je. Til de stoel op en druk hem tegen de borst. Probeer dan om, met je stoel in die positie, weer rechtop te gaan staan. Het lijkt doodsimpel, maar dat valt - voor sommigen - vies tegen.

Lastig opstaan

Opvallend veel vrouwen kunnen de #chairchallenge dus zonder problemen doen. Dat het bij mannen een stuk minder vaak lukt, daar gaan verschillende verhalen over rond. Brian Ford is professor aan de Britse Cambridge universiteit en denkt dat de voetlengte een rol speelt: Mannen hebben langere voeten dan vrouwen en staan op grotere afstand van de muur. Gemiddeld zo'n 60 centimeter. Daardoor val je als man in die houding als het ware voorover en wordt opstaan lastig. Omdat vrouwen dichter bij de muur staan, komen ze makkelijker overeind.

Grote voeten

Dat het sommige mannen toch lukt om de uitdaging te voltooien heeft, volgens professor Ford, te maken met hun schoenmaat. Mannen met kleine voeten kunnen het waarschijnlijk wel, maar mannen met grote voeten ongetwijfeld niet. Andersom geldt trouwens hetzelfde. Vrouwen met grote voeten zullen de challenge waarschijnlijk ook niet kunnen. In het filmpje hieronder zie je hoe mannen en vrouwen de challenge doen. Heb jij het thuis al geprobeerd?

Izzy Sam 1575294643

Anderen lazen ook: Online challenges: doen of dom?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren