Mamoudou Gassama

Held (22) redt kleuter van een balkon in Parijs

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Mamoudou Gassama liep met zijn vriendin op straat, toen hij schreeuwende mensen zag die naar boven keken. Aan een balkon van een flatgebouw bungelde een kleuter (4).

Gassama aarzelde geen moment en klom razendsnel met blote handen via de balkons naar de vierde etage. Daar greep hij het kind vast en zette het veilig op het balkon.

Verantwoordelijkheid

Redder en kind werden naar ziekenhuis gebracht voor controle. Gassama had alleen een paar schrammen en de kleuter een gebroken nagel. De vader van het kind werd later aangehouden door de politie omdat hij zich niet aan zijn ouderlijke verantwoordelijkheid had gehouden. 

Heldendaad

Gassama kwam in september vorig jaar vanuit Mali naar Frankrijk om er te wonen, maar hij had geen verblijfsvergunning of papieren. De burgemeester van Parijs Anne Hidalgo belde de held om hem te feliciteren en schreef op Twitter: 'Zijn heldendaad is een voorbeeld is voor alle inwoners, de stad Parijs zal hem ondersteunen bij zijn inspanning om in Frankrijk te blijven.'

Brandweer

Later mocht Gassama op bezoek bij president Emmanuel Macron. Die twitterde daarna dat de Malinees een baan bij de brandweer en een verblijfsvergunning krijgt.

Dit is de video van de spectaculaire redding. 

Mamoudou Gassama le Héro de Paris - 26 mai 2018

 

Anderen lazen ook: Oorlogsheld (107) die joodse kinderen redde overleden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren