Verstop je tel en stop geweld - screenshot

Jongeren maken videoclip na mishandeling Tommy

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Een ruzie of mishandeling? Tegenwoordig staan we met onze smartphones in de aanslag om allerlei incidenten vast te leggen én te delen op social media. Niet oké, vinden jongeren uit Spijkenisse.

Zij maakten een videoclip (zie onderaan dit artikel) als reactie op de mishandeling van Tommy (14) in januari. Beelden van de vechtpartij waarbij het slachtoffer zwaargewond raakte, werden massaal gedeeld en bekeken. ‘Ik vind het zo erg dat dit is gebeurd’, vertelt Romy (17), die meewerkte aan de videoclip.

Heel heftig

Na het incident kreeg ze het veelbesproken filmpje onder ogen. Ze kende het slachtoffer niet persoonlijk, maar wist wel wie hij was. ‘Ik kon er bijna niet naar kijken, zo heftig vond ik het. En oneerlijk, Tommy stond er helemaal alleen voor. Het ging echt veel te ver.’ In het jongerencentrum waar Romy regelmatig naartoe gaat, bleken meer jongeren er zo over te denken. Een medewerker van het centrum maakte een raptekst en niet veel later werd een videoclip opgenomen, waarin zo’n vijftien jongeren te zien zijn.

Stop geweld

'Het doel? Eigenlijk precies wat het nummer zegt: Verstop de tel en stop geweld!. Met andere woorden: niet filmen, maar helpen! Ik vind het echt niet normaal dat iemand een telefoon pakt als er mensen vechten. Dat doe je volgens mij alleen maar om stoer te doen. Maar wat bereik je ermee? Het zou veel beter zijn als je helpt door bijvoorbeeld de betrokkenen uit elkaar te halen en zorgt dat het geweld stopt', zegt Romy.

Verstop je tel en stop geweld!

Waarom Romy (vanaf 0:59) zich hier voor inzet? Dat lees je in de krant (verschijningsdatum 8 maart 2019).

Anderen lazen ook: Heel veel kaartjes voor mishandelde Tommy.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren