Tony Awards 2018

Leerlingen zingen voor lerares na schietpartij

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Veel emoties bij de uitreiking van de Tony Awards in New York gisteren. Leerlingen van de middelbare school in Parkland (Florida), waar in februari een dodelijke schietpartij was, zongen voor hun dramadocent. 

Melody Herzfeld geeft al jarenlang dramalessen op Marjory Stoneman Douglas High School, een middelbare school in Parkland in Florida. Toen daar in februari een schietpartij was, bracht ze 65 studenten in veiligheid. Samen met hen schuilde ze in haar kantoor.

Tony Awards 2018
Dramadocent Melody Herzfeld tijdens de prijsuitreiking

Eerbetoon

De lerares kreeg een prijs voor haar werk als dramadocent. Als eerbetoon zongen haar studenten het nummer Seasons of Love uit de musical Rent. Acteur Matthew Morrison, vertelde voor hun optreden dat hij met de leerlingen een benefietconcert voor de slachtoffers van de schietpartij had gehouden. Hij was erg onder de indruk geweest van de manier waarop de leerlingen hun 'intense pijn, kwaadheid en verdriet wisten om te zetten in kunst'. 

Variety 1528724682

Anderen lazen ook: Wie was de schutter van het bloedbad in Florida?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren