ANP

Mensen, daken en zelfs een wc: het waaide allemaal weg

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Je hebt het vast gemerkt: het stormde vandaag! En niet zo'n beetje ook. Vanuit alle hoeken werd er gewaarschuwd voor de extreme wind.

Het KNMI gaf donderdagochtend code rood af voor de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland, Utrecht, Gelderland en Overijssel. In de rest van het land gold code oranje. Dat weeralarm is inmiddels ingetrokken.

Problemen

De harde wind zorgde voor veel problemen. Daken waaiden van gebouwen en bomen vielen om. Maar ook fietsers en mensen die op straat liepen, lukten het soms niet om overeind te blijven. Op de weg stonden veel files door onder andere gekantelde vrachtwagens. Verder reden er geen treinen en ook de vliegtuigen bleven aan de grond. 

Schade

Door de storm kwamen drie mensen om het leven. Hoeveel meer schade er is ontstaan door de harde wind is nog niet duidelijk. De storm leverde wel veel opvallende video's en foto's op:

Johan Boef 1516275502

Ivo Evers 1516275670

VID 1516285438

ANP

ANP

ANP

ANP

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Het stormt flink in Nederland.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren