Slimme surfplank: JetFoiler

Nooit meer moe dankzij slimme surfplank

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien
Jansen

Surfen ziet er stoer uit. Maar je wordt er zo moe van. Daarom heeft de Canadees Don Montague een surfplank met een motortje gebouwd. Hij testte zijn JetFoiler in de Amsterdamse grachten.

'Wow, wat kan die dude goed surfen!' Dat denk je wanneer je iemand op een JetFoiler over het water ziet glijden. Door een klein motortje ga je vanzelf flink snel. De draagvleugels zorgen ervoor dat je nét boven het water zoeft. En met een afstandsbediening kun je soepele bochten maken. Voor extreem relaxte types heeft Montague er zelfs cruise control in gebouwd. Eén druk op de knop en je sjeest in een zelfgekozen tempo over het water.  

Van zee naar gracht

Volgens Don is zijn JetFoiler de perfecte uitvinding voor mensen die willen leren kitesurfen. Of voor luie types. De watersporter heeft zijn voertuig al op een heleboel oceanen uitgeprobeerd. Maar laatst maakte hij ook een testtochtje over de Amsterdamse grachten. Hoe dat ging? Check het filmpje maar!

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren belangrijk is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant! 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren