nederland lubach molens

Petitie VS om Nederland het tweede beste land te maken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Mag Nederland, na Amerika natuurlijk, alsjeblíeft het op één na beste land ter wereld zijn? Daarvoor is een serieuze handtekeningenactie gestart in de Verenigde Staten. Dat gebeurde na het item in Zondag met Lubach waarin Nederland voorgesteld wordt 'in een taal die Donald Trump begrijpt'. Het filmpje ging wereldwijd viral.

'Nederland heeft in het kader van de eerste nieuwe Amerikaanse initiatieven verzocht om simpelweg op de tweede plaats te komen', schrijft de initiatiefnemer van de petitie. Op een site van het Witte Huis kunnen burgers sinds dinsdag petities starten. Worden die binnen een maand meer dan 100.000 keer getekend, dan moet de Amerikaanse overheid er serieus naar kijken en met een reactie komen.

Great too

'Op de tweede plaats staat nog niemand en Nederland heeft het netjes gevraagd, voordat iemand anders dat deed', staat er. 'We'll make them great too. We can do it.' Het filmpje is alleen op Facebook al meer dan 41 miljoen keer bekeken en bijna een miljoen keer gedeeld. Veel internationale media besteedden er aandacht aan.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren