Nastya

Tussen de 3 best betaalde YouTubers zitten 2 kinderen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Een meisje dat met haar vader dolt in de ballenbak en een jongen die speelgoed uitpakt. Twee van de best betaalde YouTubers zijn kinderen: Anastasia Radzinskaya (5) en Ryan Kaji (8). Zij staan samen met de vijf vrienden van Dude Perfect bovenaan de lijst 'meest verdienende YouTubers'.

Het Amerikaanse zakenblad Forbes zocht uit wat succesvolle YouTubers over de hele wereld betaald krijgen. Ze verdienen het geld niet alleen met inkomsten van advertenties, maar ook met de verkoop van spullen of kleding met hun merk erop, sponsoring en extra activiteiten zoals bijvoorbeeld (televisie)optredens.

Speelgoed

Bovenaan de lijst op nummer 1 staat de 8-jarige Ryan Kaji met zo'n 23 miljoen euro. Ryan verdient al dat geld met het uitpakken en uitproberen van speelgoed. De video's die hij samen met zijn ouders maakt, hebben miljoenen volgers. Hij heeft ook een contract met Nickelodeon en het Amerikaanse entertainmentbedrijf Hulu. 

How to Grow Bacteria DIY Science Experiment with Ryan!!!!

Stunts

Op de tweede plaats, met ruim 17 miljoen euro, staan Coby en Cory Cotton, Garret Hilbert, Cody Jones en Tyler Toney van Dude Perfect. Ze sporten, doen gekke stunts en breken allerlei records. Hun video's Bowling Trick Shots en Bubble Wrap Battle leverde hen een televisiecontract op voor Nickelodeon.

Bowling Trick Shots | Dude Perfect

Nastya

Derde in de lijst is de vijfjarige Anastasia Radzinskaya. Ze verdiende dit jaar met haar familie ruim 16 miljoen euro met zeven verschillende YouTube-kanalen zoals Like Nastya Vlog en Stacy Toys. Hieronder zie je één van de filmpjes waar ze flink geld mee verdiende. 

Stacy and Klava deliver Christmas presents

Strenger

Het is de vraag of met filmpjes voor kinderen volgend jaar ook zoveel gekd verdiend kan worden. YouTube moet dan voor de bescherming van privacy van kinderen op internet aan strengere regels voldoen. Die regels kunnen grote gevolgen hebben voor de inkomsten uit reclame.

Anderen lazen ook: Jeremy Frieser: 'Er zijn geen regels voor YouTube'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren